Af Lise Therkildsen.
Salmer i ord og billeder..
På bare 2 måneder lykkedes det kirkesanger Hanne Møller og musik- og billedkunstlærer Dorte Svaneborg at lære en hel flok 2. klasser at synge 4 af de dejligste salmer i Den Danske Salmebog; I østen stiger solen op, Op, al den ting som Gud har gjort, Lysets engel går med glans og Du, som har tændt millioner af stjerner.
Ud over at lærer de måske lidt svære melodier og den helt sikkert svære tekst i de mange vers, skulle børnene også finde symboler i versene, hvorefter de skulle vælge sig ind på én af dem og male et ikon, der passede til den valgte salme.
Hele projektet kulminerede i en ferniseringsaften i Mou Kirke, hvor børnene havde inviteret forældre, bedsteforældre og søskende med og hvor vi sang de 4 salmer med børnene i front som kor. Bagefter var der mulighed for at alle kunne få et nærmere blik på de fantastiske små kunstværker, mens der i våbenhuset blev serveret pølsehorn, pizzasnegle, juice og kaffe.
Et dejligt forløb og en dejlig aften! - Kæmpe tak til kirkesanger Hanne Møller og lærer Dorte Svaneborg!
I østen stiger solen op