×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 26. marts 2020, Kl. 17:30 til kl. 20:00

Foredrag ved Astrid Guldhammer: Stærkodder – en kæmpe fra Saxos danmarkskrønike

Den nordiske sagnhelt, Stærkodder, er af guderne blevet udstyret med ufattelig styrke. Odin tildeler ham tre mands levetid, men i løbet af hver af de tre mands levetid vil han komme til at begå en niddingsdåd. Hans lange levetid er derfor i Saxos danmarkskrønike fordelt ud over flere konger og forskellige nordiske riger, for selv om Stærkodder er en trofast kriger, har han sin helt egen retskaffenhed; og det er ikke altid, at hans syn på sagen er den samme som den siddende konges …

Her er historien om en vældig kæmpe, der kom til at sidde til bords med konger og være ven med høvdinger, mens helt almindelige mennesker foragtede ham. Astrid Guldhammer har i mange år turneret med alverdens fortællinger for store og små på biblioteker, i kirker, foreninger og i andre sammenhænge. Bl.a. Homers ’Odysseen’ samt Blichers fortælling ’Røverstuen’ sammen med Det jyske Pigekor.

Astrid er børnekulturkonsulent i Aarhus og har lang tids erfaring med at undervise i fortælling og teater på højskoler, læreruddannelser og foreningskurser. Hun er en del af lærerteamet på PD i Anvendt Scenekunst på Den frie Lærerskole i Ollerup.

Se tilmelding og priser HER